Om

redigeret af Julia og med (kommentare)

Sofie og Anne går i den lokale skole, som ligger 800m væk.
De skal køres til mange af fritidsinteresserne og det er mest Julia der organiserer det. (Julia har arbejdet som psykolog siden marts 2002, i de sidste 12 år på nedsat tid /30 timer). Siden maj 2016 arbejder Julia i Psykologenheden på Dansk Røde Kors' Asylafdeling, som driver asylcentre. Før det var hun 10 år på Børneafdeling på Kolding Sygehus.

Simon er selvstændig og bor på sin arbejdsplads, så han er beskæftiget med køerne, på kontoret, i marken eller med de ting som går i stykker! (I en robotstald ringer robotterne til den som har alarmen og som må reagerer med det samme dag eller nat, så snart der er problemer). Når ikke Simon arbejder på gården, er han ud at vurdere ejendomme på hans arbejde for realkreditten, til møde i Arla, er sammen med familien eller dyrker motion (en sjælden jagt hører under motion).

Desuden har vi vores sorte hund Rosa, født i 2014. Hun er datter til Lea, en gul Formel 1 Labrador, som har levet med os fra 2003-17. Ikke at forglemme mellem 30 og 120 000 bier og 6 høns.

 
FORHISTORIE
1996 JULIA & SIMON
Julia og Simon mødtes i Skotland i 1996. Simon var på udlandsophold i forbindelse med sit agronom-studie, mens Julia læst på sit fjerde år psykologi. Tilbage i København 1997 skrev Simon speciale ("Mængdestyring i andelsselskaber med fokus på mejerisektoren"), blev cand.oecon.agro i 1998, mens han arbejdede på Axelborg.  Julia fik sin Msc i Psychology i 1997 samt i 1998 sin Msc i Ergonomics and Work Design fra Birmingham Universitet efter et specialeophold i Schweiz (jeg elskede at bo ved min kusine Gertrud, hendes mand Nadeem og 3 børn i Birmingham og så 3 mdr i Zuerich. Mit mundligt specialeforsvar tog jeg via telefonen fra Mexiko med Benjamin).


1998 JULIA DANMARK
September 1998, 22 år gammel flyttede Julia til København og startede i sprogskole. (Sådan en lille sætning- men sikke et enormt skridt at starte på næsten 0 i et nyt land, uden at kunne sprog, uden at ens uddannelse umiddelbar kan bruges, uden famile og netværk - dog fælles med Simon og med stor støtte af hans forældre).

1999 WISSINGSMINDEVEJ 4 + 9
I en alder af 28 år fik Simon 4. januar 1999 ansættelse som driftsleder af Wissingsminde med tilknyttet bolig Wissingsmindevej 4.

Simons landmandsliv og gårdens udvikling er beskrevet på Wissingsminde fanebladet, men har også andre hverv som kan ses på hans CV.


Julia fik arbejde hos Lego Media i Billund feb.-juli 99. (Quality Assurance Tester af computer software (Lego Friens og Mindstorms) - ud på dybt vand!). Så tog det næsten 1 år, før Julia i juni 2000 bestod Dansk Prøve 2 og begyndte på Århus universitet til september. I efterårsferien 2000 flyttede Simons forældre fra stuehuset til Wissingsmindevej 4, som siden marts var blevet renoveret.


prev next
2000 WISSINGSMINDEVEJ 18
Julia blev cand.psych. i marts 2002 og startede på Rådgivningscentret for Børn og Unge i Esbjerg til april. 2001 køber Simon 2. halvdel af gården. I juli 2002 "bytter" Simons farmor og forældre bolig, således at Anne Margrethe kommer til at bo på Wissingsmindevej 4 og Charlotte og Jens flytter til Vargårde i Hejls. (I juli 2002 kommer også min nye elskede blå C3, som jeg har ventet på siden april. Det bliver vores familiebil helt indtil 2014!). 2005 arbejdsskift til Kolding Børneafdeling.

(Jeg / vi rejser en del for at se til familie og venner, få noget sol og Simon for at være på jagt:
  • 2000: Bonn (J+S med Charlotte og Jens), Bonn (J, Mama 60), Hannover (J+S), Bonn, Eifel (J, Anette jul), 
  • 2001: London (J, Benjamin grad, Anette), Irland (J+S),  Bonn (J+S, Oma 90), Bonn (J, jul) 
  • 2002: Østrig (J, David, Birgit), Indonesion (J+S, Christina, Jens), Paris (J+S), Budapest (J, Gabriella), Skotland (S, Stoffer), Berlin (J+S, Katharina, Stefan), Bonn (J jul)
  • 2003: Skotland (S, Stoffer), Thailand(J+S), Stockholm (J+S, Gabriella), Mecklenburg (J+S), Bonn (J, jul)
  • 2004: Italien (J+S), Newcastle (J+S, Getrud, Nadeem, Benjamin), Skotland (S, Stoffer, Hans, Niels), Skotland (S, Stoffer), Letland (S, Niels, Stoffer), London (J, Anette, Gertrud..), Nøstach (J+S, Gloria& David), Bonn (J, Anette& Aaron), Bonn (Oma 92),  USA (S), Polen (S, Thomas, Svend), London (J+S), Bonn (J, jul, Dåb Hannah, Oma)
  • 2005: Athen (J+S), Tenerife (J, Birgit, Gabriella, Elena, David), Letland (S, Stoffer, Niels), Bonn (J+S, Vera & Wolfgang), Aachen (J, Susanne & Daniel), Herford (J, Christin & Jens), Letland (S, Niels, Stoffer), Schmallenberg (J), Eisenstadt (J+S, Birgit& Klaus), Indien (J+S), Bonn (J jul))