Driftsgrenen er per 1/5 2021 foreløbigt nedlagt

Bier / Honning:

(scroll helt ned på siden for at se om "Æg / Høns")Velkommen på denne del af hjemmesiden som omhandler honningen og bierne !

Hvis du har fundet frem til denne side via en af mine etiketter på honningglasene,  glæder det mig meget at du ser forbi denne side og jeg håber at du nyder honningen!

Venlige hilsner, Julia

  • Den nyeste honning er slynget den 6 juli  2017 og er derfor flydende. Den vil blive mere fast omkring oktober. Den kan købes i en Squeezer-flaske på 375gr eller på almindelig glas 450gr. Bierne er trukket på lindetræerne og kløver.

  • Honningen fra juni 2017 er raps honning, som er meget lyst. Den er mild i smagen og mere fast end en forårshonning, hvor bierne også har bestøvet blomstrende frugttræer, buske og pil. Staderne stod lige ved siden af naboens raps mark og bierne fløj frem og tilbage i konstant pendulfart!
Honning er et naturprodukt. Jeg har ikke varmet den op og har ikke brugt pesticider i produktionen.

Honning opbevares tørt og køligt. Bør ikke udsættes for direkte sollys. Sundhedsstyrelsen fraråder at giver børn under 1 år honning. Honnings mindste holdbarhedsdato er angivet til 1 år efter tapningen. Hvis honningen er blevet for fast og krystalliseret, kan den varmes forsigtigt op, så den bliver mere flydende igen.
Biavl på Wissingsminde

I forår 2016 så jeg en annonce fra Vamdrup og Omegns Biavlerforening (også på facebook) om et begynderkursus i biavl. Min far elsker honning, så det kunne da være så fint at have bier!

I juni 2017 stod jeg så endeligt med mit først glas honning! Et ud af 125! Takket være ekspertise af biavlere fra Vamdrup biavlerforeningen, formanden Jørn, men især "Mulle"/ Jens Erik Mulvad. Stor tak for hjælpen.

Vejen til min første honning juni 2017:


Høns / Æg:

Jeg må tilstå at jeg i begyndelsen nok havde tænkt at det at få honning var lidt ligesom at samle æggene ind.

Det var i påske 2015 at jeg hørt nogle på arbejde tale om at have høns. Min plan var at bygge et legehus, så det var rent taktik at jeg spurgte Simon om vi skulle gå i gang med legehuset eller om  vi skulle bygge til høns. Til min overraskelse valgt han hønsene.

prev next